Glasbena pripravljalnica

V glasbeni pripravljalnici bomo z otroki skozi celotno šolsko leto na zabaven in igriv način spoznavali različna glasbila ter jih poskušali umestiti v družine glasbil. Pokukali bomo v glasbeno gledališče, kjer bomo prisluhnili zgodbam o ljudeh, ki so si drznili sanjati svoje sanje in tako postali glasbeniki, katerih glasbo najraje poslušamo. Tudi mi bomo postajali pravi mali glasbeniki. Skupaj bomo peli, usvajali ritme ter igrali. Prečesali bomo vse celine tega sveta in poskušali spoznati čim več glasbenih zvrsti. Zanimalo nas bo, na kakšen način se glasbo lahko zapiše, in kako delujejo razni predvajalniki glasbe. Tako bomo iz ovitka potegnili malo ploščo, jo postavili na gramofon in prisluhnili največkrat predvajani instrumentalni skladbi na svetu. Včasih nas bo kakšen od glasbenikov obiskal in nam kaj zaigral. Spet drugič pa se bomo pridružili kateremu od bandov na vajah ali odšli na kakšno predstavo ali koncert. Zabavno bo!
Otroci bodo imeli v glasbeni pripravljalnici priložnost spoznati glasbila, jih otipati, poskušali bodo nanje igrati in prisluhnili, kako zvenijo. Imeli bodo izkušnjo igranja ter petja v manjši skupini. Spoznali bodo razne glasbenike in njihove včasih naravnost navdušujoče zgodbe o pogumu in vztrajnosti.
V glasbeni pripravljalnici bo otrokom, ki se želijo vpisati v glasbeno šolo, lažje začutiti, katero glasbilo je tisto pravo.
Vabimo pa seveda tudi vse tiste otroke, ki želje po glasbeni šoli nimajo, a bi želeli z nami na igrivo popotovanje po glasbenem svetu.
Glasbeno pripravljalnico izvajava Gordan Novaković in Anja Novaković.

 

 

VPIS V GLASBENO PRIPRAVLJALNICO

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Za več informacij nas kontaktirajte.