Ljudje, morje ima problem!

Najprej se bomo podali pod morje, in sicer v hobotničin vrt, kot si ga je pred 50 leti zamislil bobnar Beatlov Ringo Starr (Octopus’s Garden, Richard Starkey). Plavanje pod razburkanimi valovi bo spremljalo razposajeno petje in igranje na različna glasbila.
Zatem se bodo naša telesa in um nekoliko umirili in prisluhnili bomo zgodbi o želvici Duffy (Duffy’s Lucky Escape, Ellie Jackson, il. Liz Oldmeadow), ki se je znašla v onesnaženem morju. Misleč, da gre za hrano, je pojedla veliko plastičnih odpadkov in hudo zbolela. Ogledali si bomo še več fotografij in posnetkov o živalih, ki trpijo zaradi odpadkov, ki jih ljudje odvržemo v naravo.
Spoznali bomo, kaj lahko storimo, da bi zmanjšali onesnaževanje morij, ter katere izdelke lahko uporabljamo namesto tistih iz plastike za enkratno uporabo.
Pred vsako izvedeno delavnico bo očiščen del naše prelepe narave. Pobrane in očiščene odpadke bomo nato z rokavicami ločili v ustrezne zabojnike.
Stare in že odslužene stvari bomo poskušali na novo uporabiti ter jim tako dati nov namen v dobro okolja, živali in nas.
Ob koncu pa nas čaka še ena zgodba o našem planetu, ki ni nič drugega kot dom za vsakega izmed nas – Je to moj dom? (Is This My Home?, Sean Henrik Moore, il. Yeji Yun).

Nazaj na delavnice