Razglednica s Kube

Na začetku delavnice bomo razgrnili zemljevid sveta in pokukali, kje se nahaja skrivnostna dežela z imenom Kuba. Ali je kdo že bil tam? Kako daleč pa je to? Ali kdo pozna kakšno kubansko pesem? Kaj pa pravljico? Bi radi slišali katero?
Odgrnili bomo zaveso našega potujočega gledališča, v katerem bomo spoznali malo deklico Millo, ki je v časih, ko deklicam na Kubi ni bilo dovoljeno igrati bobnov, sanjala prav o tem. S svojo predanostjo in vztrajnostjo nam bo pokazala, da bi morale biti sanje dovoljene prav vsakemu od nas.
S to mislijo se bo naše potovanje na Kubo začelo. Na njem bomo spoznali raznovrstna tolkala in ritme, ki utripajo na kubanskih ulicah. Poskušali jih bomo zaigrati na najrazličnejša glasbila. Ob tem pa se bomo naučili zapeti tudi kakšno od kubanskih otroških pesmi. Seveda bomo tudi plesali.
Spoznali bomo, da se otroci na Kubi družijo na ulicah, kjer se igrajo raznovrstne igre. Tudi mi se bomo pomerili v nekaterih.
Za konec pa si bomo, prav tako kot kubanski otroci, sami izdelali igračo, ki jo bomo odnesli s seboj domov v spomin na to barvito deželo, polno glasbe.

Nazaj na delavnice